Skip to Main Content
Advertisement

A Home Office with Back-to-Back Bureaus

Advertisement

Paul Raff Studio helps a busy couple find fresh focus

An academic researcher and entrepreneur needed their new digs in North Toronto to include a serious study – but didn’t want a sequestered cave that cut them off from the kids. Architect Paul Raff met their wishes by outfitting the north-facing room with a 2.6-metre-tall mahogany-framed glazed wall from Bauhaus that allows parents at work to feel connected to children at play in the front yard. By facing the room’s work zones in opposite directions, the layout allows for focused concentration as well as impromptu chitchat.

Home Office design - Architect Paul Raff

Slate paint by Sherwin-Williams visually delineates the office alcove from the airy, 4.88-metre-tall living room it’s linked to. The interconnected spaces give the den a clear sightline to the street, though a heavy curtain can be used to block off the space when it comes time to buckle down.

Home Office design - Architect Paul Raff

Custom 3.7-metre-long wall-mounted walnut desks and shelving above keep clutter confined to the edges of the office so as not to interrupt its flow. PAULRAFFSTUDIO.COM

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Newsletter

Your Weekly Dose of Modern Design

Sign up for the Designlines weekly newsletter to keep up with the latest design news, trends and inspiring projects from across Toronto. Join our community and never miss a beat!

Please fill out your email address.

The Magazine

Get the Latest Issue

From a sprawling family home in Oakville to a coastal-inspired retreat north of the city, we present spaces created by architects and interior designers that redefine the contemporary.

Designlines 2024 Issue